Совети за трчање во топлите летни денови - Blog - Macedonian Honey

Go to content

Main menu:

Совети за трчање во топлите летни денови

Tрчањето во топите денови има свои предности. Постојат студии  кои покажуваат дека тренингот на топло време го зголемува нивото на физичкото здравје. Нашето тело станува поефикасно,  го подобрува менталното здравје итн.

Но внимавајте на следниве предупредувачки знаци: 
  • Дехидратација
  • Вртоглавица
  • Замор
  • Дезориентација
  • Слабост
  • Сува уста
  • Топлина Стоук или исцрпеност
  • Главоболка
  • Збунетост
  • Гадење 


За брзо надополнување на енергијата понесете со Вас енергетски напиток од мед
Потребни состојки:

1 HONEYSTICK
• 0.3 dl свежо исцеден сок од лимун
• ¼ лажичка сол
• 9 dl вода

Подготовка
Измешајте го медот и лимунот, а потоа додадете ја водата и солта.

Хранлива вредност / 1 dl:
енергија 23 kcal; јаглехидрати 6,5 g; натриум 27 mg; калиум 32 mg
No comments

Back to content | Back to main menu