04. Running - Blog - Macedonian Honey

Go to content

Main menu:

Совети за трчање во топлите летни денови

Tрчањето во топите денови има свои предности. Постојат студии  кои покажуваат дека тренингот на топло време го зголемува нивото на физичкото здравје. Нашето тело станува поефикасно,  го подобрува менталното здравје итн.

Но внимавајте на следниве предупредувачки знаци: 
  • Дехидратација
  • Вртоглавица
  • Замор
  • Дезориентација
  • Слабост
  • Сува уста
  • Топлина Стоук или исцрпеност
  • Главоболка
  • Збунетост
  • Гадење 


За брзо надополнување на енергијата понесете со Вас енергетски напиток од мед
Потребни состојки:

1 HONEYSTICK
• 0.3 dl свежо исцеден сок од лимун
• ¼ лажичка сол
• 9 dl вода

Подготовка
Измешајте го медот и лимунот, а потоа додадете ја водата и солта.

Хранлива вредност / 1 dl:
енергија 23 kcal; јаглехидрати 6,5 g; натриум 27 mg; калиум 32 mg
6 benefits of just 30 minutes running

Published by in 04. Running · 6/3/2018 12:21:00
Tags: running;insomnia;happiness;fatburn;
The perfect running fuel, honey's natural unrefined sugars are easily absorbed by the body.

6 Придобивки за Вашето тело со само половина час трчање

Медот е совршено гориво за трчање бидејќи содржи природени шеќери, кои телото ефикасно ги апсорбира.

Зошто медот е најдобро енергетско гориво за спортисти?

5 совети за успешен маратон

Published by in 04. Running · 6/4/2016 08:11:00
Tags: трчањемаратоненергијатрпениефокус
Во пресрет на 4-та Женска Трка 2016 која ќе се одржи во недела на 10-ти април во Градскиот парк

Science Says - Sharp Your Mind With Running

Published by Macedonian Honey in 04. Running · 2/3/2016 11:33:00
Tags: sciencerunningbrainfocusresearch

Науката Кажува - Со Трчање До Изострен Ум

How to run in cold weather without getting sick?

Published by in 04. Running · 1/12/2015 10:41:00
Tags: runningcoldwinterhealthnutritionwaterhoney

Како да трчате на студено време без да се разболите?

Published by in 04. Running · 1/12/2015 09:23:00
Tags: трчањестудзимаоблекаводаисхранадишењемед

Why every company must have runners in their team?

Published by in 04. Running · 11/11/2015 12:29:00
Tags: runcompanyfavor

Што добива компанијата која во своите тимови има вработени кои рекреативно трчаат?

Published by in 04. Running · 11/11/2015 11:58:00
Tags: трчањеработапредности

Prevent Foot Injuries with these 5 Easy to Remember Stretches

Published by in 04. Running · 26/10/2015 11:40:00
Tags: runningfootrelaxstretchesinjuries
Older posts
Back to content | Back to main menu