Корејски тост десерт - Blog - Macedonian Honey

Go to content

Main menu:

Корејски тост десерт

Published by in 06. Cooking Ideas · 7/3/2016 10:34:00
Tags: корејскидесерткорејакафемедлебсендвич

Овој модерен десерт може да се пронајде скоро во секое кафуле во Кореја.  
Едноставен и брз рецепт за десерт направен од сендвич леб.

Потребно е 
  • 6 см дебел сендвич леб (или 3 споени парчиња леб)
  • HONEYSTICK
  • 2 лажици путер (30гр)
  • Цимет
  • Шлаг
  • Чоколаден сируп 

Подготовка
1.     Парчињата леб наредете ги едно врз друго. Со нож направете 2 хоризонтални и 2 вертикални линии. Внимавајте лебот да не го исечете на коцки
2.     Засечените места пополнете ги со мед. Потоа намачкајте ги лепчињата со дебел слој путер
3.     Печете 10мин на 180C
4.     Посипете со малку цимет и нанесете го шлагот. Декорирајте со чоколаден/карамела прелив.
 

No comments

Back to content | Back to main menu